riippulukonaukaisu Kriittinen avoin keskustelu

Muukalaisen demonisointi ja "lopullinen ratkaisu"

  • Nigeria. Suomi kaukana.
    Nigeria. Suomi kaukana.

 

Sosilogit ja psykologit ovat tutkineet paljonkin autoritaarista persoonallisuustyyppiä. Ajan myötä on tapahtunut muuttumista narsistiseen suuntaan.

Hieman pelkistäen voisi sanoa, että malli, jolla rasismia ja väkivaltaa rakennetaan, on muukalaisten demonisointi. Vääränvärinen ja väärää kulttuuria edustava muukalainen verhotaan peittävään disinformaatioon. Hänet epäinhimillistetään edustamaan pahaa, uhkaavaa ja jollakin tavalla väärää. Yksittäinen ihminen häivytetään pois ja tietyt piirteet yleistetään koskemaan koko joukkoa.

Kuten tiedämme, on taloudellisesti tai polittisesti vaikeana aikana syntynyt rasismia muukalaisia kohtaan. Historiallisessa menneisyydessä joissakin valtioissa valtakoneisto käytti muukalaisia sijaissyyllisinä. Kansalaisten turhautunut ja pelokas vihamielisyys  ohjailtiin kohdistumaan ulkoiseen uhkaan.

Esimerkiksi historian tuntemissa juutalaispogromeissa 1800-luvun lopulla ja toista maailmansotaa edeltävinä vuosikymmeninä, kansallismielinen oikeisto provosoitiin juutalaisten kimppuun. Juutalaispogromeissa tavoiteltiin paikallisesti  "lopullista ratkaisua".  Tavallisten kansalaisten pelot, viha ja muukalaiskammo ohjattiin juutalaisiin. Tuhoavalle  tunneperäiselle kiihkolle osoitettiin hyväksytty ja moraalisesti perusteltu kohde.

Tämän päivän rasistit ja äärikansallinen oikeisto kalastelee samanlaisissa vesissä. Menetelmät ovat pitkälti samoja.  Ja välineet ovat samanlaisia. Disinformaatio, pelon lietsonta, muukalaisviha ja moraalinen oikeutus, jolla pelastetaan kotimaa uhkaavalta viholliselta. Ja  "kansan syvien rivien"  viisaudelle annetaan oikeus toteuttaa ikiaikaista ymmärrystään. Pelistä puuttuu enää rotuopilliset korostukset perimän heikkoudesta ja kulttuurien eriarvoisuudesta ja muukalaisten sivistytason alhaisuudesta.

Väitänkin, että samankaltaiset persoonalliset piirteet voivat toisenlaisissa olosuhteissa ja sopivien ehtojen vallitessa, johtaa myös tämän päivä äärikansallisia ja rasistisia piirejä vainoon, viharikoksiin ja jopa juutalaispogromien kaltaisiin tekoihin. Taustalla on autoritaaris-konservatiivisia persoonallisuuspiirteitä ja pelkoa ja sen synnyttämää vihaa.

Jos kasvava määrä tavallisia kansalaisia ajautuu tunneperäisen kiihkoilun tielle ja ottaa ratkaisuissaan välineiksi pelkoa ja vihaa, uskoo yhteen totuuteen, valmiiksi annettuihin ratkaisuihin ja kurin ja järjestyksen välttämättömyyteen, olemme menettämnässä taistelun avoimen yhteiskunnan puolesta.

Hälytyskellojen tulisi soida ajoissa maltillisessa oikeiston ja sivistysporvareiden joukossa. Kansallismielisten sumuverho manipuloi oikeistoa sulkemaan silmänsä äärioikeiston tuhoavilta opeilta. Oikeiston tulisi marginalisoida ajoissa pois äärioikeistolaiset virtaukset. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Kyllä. Juuri näin.
Maahanmuuttokritiikin nokkamiehet ovat vuosia jauhaneet kuinka maailmassa on kulttuureja, uskontoja ja rotuja, joiden olemassaolon tarkoitus on väkivalta, raiskailu ja ylipäätänsä ihan kaikki - mitä tavallinen ihminen pitää epäinhimillisenä.

Samaan syssyyn nämä maahanmuuttokritiikin nokkamiehet ovat tuputtaneet kasaan ajatuksen siitä, että suvaitsevaiston mielestä rasismia on raiskauksien vastustaminen, naisten pahoinpiteleminen ja kaikenlainen väkivalta.

Kukapa ei haluaisi olla rasisti, jos TODELLA OLISI OLEMASSA ihmisrotuja ja kulttuureja, joiden perimmäinen ajatus ja tavoite on naisten raiskaaminen ja pahoinpiteleminen. Kukaan näistä maahanmuuttokritiikin nokkamiehistä ei kuitenkaan ole esittänyt minkäänlaista puolueetonta, tieteellisesti koeteltua lähdettä tukemaan tätä väitettä.

Minkäänlainen kyseenalaistaminen tällaisille raiskausrotupiirteille tmv. tyrmätään lyömällä pöytään ruotsin raiskaustilastoja, suomen raiskaustilastoja ja väheksymällä naisten subjektiivisia tuntemuksia/kokemuksia väkivallasta tai seksuaalisesta väkivallasta, jota meillä suomessa esimerkiksi likimain puolet yli 15vuotiaista naisista on saanut elämänsä aikana kokea.

Käyttäjän MarkkuSavikivi kuva
Markku Savikivi

"Taustalla on autoritaaris-konservatiivisia persoonallisuuspiirteitä ja pelkoa ja sen synnyttämää vihaa.

Jos kasvava määrä tavallisia kansalaisia ajautuu tunneperäisen kiihkoilun tielle ja ottaa ratkaisuissaan välineiksi pelkoa ja vihaa, uskoo yhteen totuuteen, valmiiksi annettuihin ratkaisuihin ja kurin ja järjestyksen välttämättömyyteen, olemme menettämnässä taistelun avoimen yhteiskunnan puolesta."
------------------------

Ettei vaan Kauhanen haluaisi demonisoida autoritaaris-konservatiivisia persoonallisuuspiirteitä ja persoonallisuuksia?

Kauhanen pelkää menettävänsä taistelun???
Eikös taistelu -sanan käyttö aiheuttanut kesällä melkoista kommenttiripulia jopa yliopistopiireissä, joissa suomen kielen vivahteiden taju on ehkä harjoitetun pakkoruotsin takia romahtamassa.
Kyllä Kauhasen pitäisi nyt sanoutua irti pahoinpitelyä ja vandalismia harjoittavista vasemmistoanarkisteista, ettei syytettäisi yllytyksestä!

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kappas, Markullekin kalahti kalikka pitkästä aikaa. Huomenna muuten alkaa "Suomi on ruotsalainen" uusintana, suosittelen.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Autoritaarisuus

Käyttäjän MarkkuSavikivi kuva
Markku Savikivi

Kauhanen:

"Sosilogit ja psykologit ovat tutkineet paljonkin autoritaarista persoonallisuustyyppiä. Ajan myötä on tapahtunut muuttumista narsistiseen suuntaan.

Hieman pelkistäen voisi sanoa, että malli, jolla rasismia ja väkivaltaa rakennetaan, on muukalaisten demonisointi. Vääränvärinen ja väärää kulttuuria edustava muukalainen verhotaan peittävään disinformaatioon. Hänet epäinhimillistetään edustamaan pahaa, uhkaavaa ja jollakin tavalla väärää. Yksittäinen ihminen häivytetään pois ja tietyt piirteet yleistetään koskemaan koko joukkoa."

----------------------------------
Kauhanen tuossa analysoi feudentalismin perusolemusta, vaikka ei freudentalismia mainitsekaan.

Lipposen Paavo edustaa nykyään tuota autoritääristä kyykyttäjän perustyyppiä, joka ei juuri kansalta mitään kysele. Mutta ei kai Lipponen kuitenkaan demonien vallassa liene, vaikka vapaamuurareista on sellaistakin mahdollisuutta aina silloin tällöin tuotu esiin.
--------------------------

Vuorelalle:

Periaatteessa lienee hyvä analysoida sitä, mitä miltäkin ilmansuunnalta on suomalaisuuteen tullut. Noitahan asioita pohdittiin ohjelmasarjassa: Suomi on ruotsalainen, venäläinen ja saattoi sarjassa olla muitakin osia.

Tuollainen pohdinta ei kuitenkaan minua henkilökohtaisesti kiinnosta. Minua kiinnostaa enemmän suomalaisuuden omaehtoisuuden säilyttäminen vapaana muista suunnista tulevista kulttuuri-imperialistisista pyrkimyksistä. Suomalaisten matelua muiden kulttuurien edessä en hyväksy. Matelutaipumus suomalaisuuteen on periytynyt muiden kulttuurien suomalaisuuteen kohdistamista vainoista ja pakottamisesta. Matelutaipumuksestakin saattaa parantua, jos toipumiseen saa kunnolla aikaa.

Käyttäjän MarkkuSavikivi kuva
Markku Savikivi

http://www.uta.fi/avoinyliopisto/arkisto/sosiaalip...

(1) Sovinnaisuus: jäykkä sitoutuminen sovinnaisiin keskiluokkaisiin arvoihin
(2) Autoritaarinen alistuminen: alistuva ja kritiikitön suhtautuminen ihannoituja moraalisia auktoriteetteja kohtaan
(3) Autoritaarinen aggressiivisuus: pyrkimys etsiä, tuomita ja torjua epäsovinnaisia ihmisiä
(4) Anti-intraseptio: mielikuvituksellisuuden ja helläluontoisuuden vastustaminen
(5) Taikauskoisuus ja stereotyyppisyys: usko kohtalon mystiseen määräytymiseen ja taipumus jäykkien luokittelujen käyttämiseen, stereotypioihin ja huonoon moniselitteisyyden sietämiseen
(6) Valta ja kovaluontoisuus: liioiteltu kovaluonteisuus, kiinnostus vallan, voiman ja hallinnan leimaamiin suhteisiin ja niiden perusteella tehtyihin erotteluihin, joissa samaistutaan nimenomaan voimakkaampaan osapuoleen
(7) Tuhoavuus ja kyynisyys: yleistynyt vihamielisyys ja inhimillisyyden pilkkaaminen
(8) Projektiivisuus: taipumus heijastaa tiedostamattomia tunneyllykkeitä maailmaan siten, että tuloksena on epäily vaarallisten ja hillittömien asioiden tapahtumisesta maailmassa
(9) Sukupuolisuus: liioiteltu kiinnostus toisten seksuaalielämään.

------------------------------

Koetan nyt kevyesti tulkita Paavo Lipposta autoritäärisenä henkilönä edellä olevien vinkkien perusteella:
1. Arvelen, siis arvelen Paavon sitoutuneen sellaisiin keskiluokkaisiin arvoihin, joita tässä yhteiskunnassa pidetään sovinnaisina.
2. Vapaamuurarina Paavo alistuu ylemmän asteen vapaamuurarille.
3. Paavo on ollut autoritäärisen agressiivinen esimerkiksi epäsovinnaista Jussi Halla-ahoa kohtaan pyrkien tuomitsemaan hänet mm. äärioikeistolaiseksi, vaikka hänen yhteistyökumppaninsa, RKP:n freudentalistit, ovat yltiönationalisteja pyrkien saamaan ja säilyttämään etuoikeuksia valtaväestöön nähden.
4. Paavoa ei voi luonnehtia helläluontoiseksi. Tästä on eräs hänen hallituksensa demariministeri, tohtori Arja Alho, antanut erikseen arvion.
5. Paavo on vapaamuurarillinen mystikko.
6. Paavo on liioitellun kovaluontoinen. Nyrkin pöytään iskeminen on hänen tavaramerkkinsä. Lipponen ei pyri samaistumaan Suomeen, vaan niihin valtoihin,joita pitää voimakkaampina, Ruotsiin, Saksaan, USAan, Euroopan Unioniin.
7. Paavo suhtautuu kyynisesti siihen vaihtoehtoon, että opiskelijat saisivat itse ratkaista, opiskelevatko ruotsia vaiko eivät. Paavo on valmis tuhoamaan opiskelijoiden omaehtoiset suunnitelmat ja toiveet kieltenopiskelun suhteen.
8. Paavo projisoi freudentalistien hallitsemattomia nationalistisia valtapyyteitä perusuomalaisiin ja olettaa, että jos suomenkielisille annetaan maassa tasa-arvo, se tulee johtamaan vainoon suruväestöä kohtaan. Paavo tukee Folktingetiä ja hänen hallituksensa vei Suomalaisuuden Liitolta avustukset tiemmä Folktingetin johdon ministeri Itälälle kohdistamasta pyynnöstä.
9. Paavon sukupuolielämän uteliaisuuden kohteista tai määrästä ei minulla ole käsitystä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Olet nyt ymmärtänyt väärin. Mozart, Tshaikovski, Sibelius, Duke Ellington, Nat King Cole, Charles Mingus, Joonas Kokkonen ja Ossi Runne ovat olleet vapaamuurareita. Paavo taas on marsilainen itiökasvi, joka on levittänyt lonkeronsa niin Sosialistiseen Internationaaliin kuin Euroopan Unioniinkin.

Tai sitten olet vain seonnut.

Käyttäjän MarkkuSavikivi kuva
Markku Savikivi

"Olet nyt ymmärtänyt väärin. Mozart, Tshaikovski, Sibelius, Duke Ellington, Nat King Cole, Charles Mingus, Joonas Kokkonen ja Ossi Runne ovat olleet vapaamuurareita."

-------------

Mitä minä olen ymmärtänyt väärin? Taiteilu on vähän sellaista mystistä hommaa. Sideliuskin kertoili, kuinka "demonit", eli jonkinlaiset ihmisen ja enkelin välimuodot inspiroivat hänen säveltämistään.

Jotkut vapaamuurarit vaikuttavat politiikassa ja talouselämässä hyödyntäen suhteitaan. Esimerkiksi Lipposen "vihamies" exkansanedustaja Mikko Elo on paljonkin esittöänyt arvostelua esimerkiksi Porin kaupungin olosuhteissa tapahtuvasta vapaamuurarisuhteiden hyväksikäytöstä.

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtajanakin toiminut Johannes Koskinen on lausahtanut, että jos tuomari on vannonut sekä tuomari- että vapaamuurarivalan, on niistä toinen vala liikaa. Nykyään on kai tuomari jäävi toimimaan tuomarina tapauksissa, joissa toinenkin osapuoli on vapaamuurari.
Vapaamuurariuden valoista voi vapautua sanoutumalla niistä irti vapaamuurariaste kerrallaan, sillä kaikilla vapaamuurariasteilla, joita on 33 kpl, on omat valansa. On siinä Paavollakin urakkaa tiedossa, jos meinaa kaikki valansa ja niille langetetut verta hyytävät uhkalausekkeet purkaa.

--------------------------

Mutta eikö natsannutkin mainiosti Lipposen Paavoon tuo autoritatiivisen henkilön tyypittely?

Freudenthal oli rotuoppeineen suomenkielistä kansaa halventava toisen polven mamu, joka ammensi asenteitaan ruotsalaisesta ylimielisyydestä suomalaista kansaa kohtaan. Hänen perinteitään hänen opetuslapsensa, freudentalistit, ovat innolla harrastaneet jo toista sataa vuotta. Feudentalisteissa on myös noita vapaamuurareita enemmän kuin muissa puolueissa. Paavo Lipposellakin on todennäköisesti freudentalistivapaamuurari herranaan.

-------------------

Kiitokset vaan Kauhaselle mielenkiintoisesta avauksestaan!

Käyttäjän MarkkuSavikivi kuva
Markku Savikivi

Autoritäärinen persoonallisuus on tärkeä lahjakkuustekijä erinäisissä ammateissa kuten poliisin ja sotilaan ammateissa.

Tästä seuraa, että epäautoritäärisiä persoonallisuuksia löytää helpoiten siviilipalvelusmiehistä, poikkeuksena yhteiskunnan vastaisissa organisaatioissa toimivat, mahdollisesti hyvinkin autoritääriset henkilöt.
Epäautoritäärisistä sivarihenkilöistä tulevat mieleen.

Jörn Donner
Juice Leskinen
Jussi Halla-aho

He eivät varmaankaan olisi kotiutuneet mihinkään vapaamuurariloosiin.

Jörn Donner on ihan kiusallaan loikkinut puolueesta toiseen tavoittelematta niissä mitään merkittävää asemaa.

Juice Leskinen arvosteli ahkerasti silloisen hegemonian omaavaa demaripuoluetta.

Jussi Halla-aho on noiden epäsovinnaisten sielujen sukulainen. Eikä hänellä omien sanojensa mukaan ole halua esimerkiksi ministeriksi, vaikka oikeusministeriksi tai sisäministeriksi hänelle olisi kyllä ollut sosiaalinen tilaus, oikeusministerinä yhteiskunnallisen tasa-arvon kehittäjänä ja sisäministerinä yhteiskunnan turvallisuuden kehittäjänä ja valvojana.

Halla-aho olisi myös pystynyt jonkin verran estämään yhteiskuntamme kehitystä siihen suuntaan, mihin kehitys näyttää olevan kulkemassa. Autoritääriset henkilöt eivät sitä pysty estämään. Siihen tarvittaisiin Halla-ahon älyä ja analyysiä.

Kauhanen:
"Jos kasvava määrä tavallisia kansalaisia ajautuu tunneperäisen kiihkoilun tielle ja ottaa ratkaisuissaan välineiksi pelkoa ja vihaa, uskoo yhteen totuuteen, valmiiksi annettuihin ratkaisuihin ja kurin ja järjestyksen välttämättömyyteen, olemme menettämnässä taistelun avoimen yhteiskunnan puolesta."

Nythän ovat autoritääriset henkilöt jo joutuneet jahtaamaan polttopullojen heittelijöitä VOKien ympäristöistä. Tilanteeseen on kansallinen tyhmyytemme johtanut, siinä ei paljoa autorittäärisyys enää auta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Donnerista olen samaa mieltä. Halla-ahosta persut saavat keskustella keskenään. Juice ei ollut sivari vaan kruununraakki, joka ei äänestänyt.

Käyttäjän MarkkuSavikivi kuva
Markku Savikivi

Mutta minkä sotilaan Suomi on Lipposessa menettänytkään! Luonnonlahjakkuus autoritäärisyydessään ja muutenkin.

Minulle armeijassa olisi tullut varmaan auktoriteettiongelmia niin kuin isäpapallekin, joka muotoili erään autoritäärisen majurin nenää. Papalta nykäistiin natsat ja pantiin pappa häkkiin. Semmoista on maailman meno.

Epäautoritäärisyyttä on muutenkin suvussa. Esi-isäni Markku Vähä-Kurikan taloon tuli reissullaan Vaasaan Kustaa 2. Aadolf. Esi-isäni ei ottanut hattua päästään. Sanoi vain, että jos jumala niin sitten. Kunkku ei kostanut. Vuosia myöhemmin toki huovit polttivat papan 40 -huoneisen mörskän maan tasalle.

Jaa niin, olihan suvussa jo aiemmin kolmaskin autoritäärisyyden vastustaja, nimittäin Jaakko Ilkka. Eikä hänenkään hyvin käynyt.

Käyttäjän MarkkuSavikivi kuva
Markku Savikivi

Vaikka autoritäärinen asennoituminen on tyypillistä ja tarpeen armeijaorganisaatiossa ja samalla tiedostetaan se, että armeija on yhteiskunnan ylläpitämä väkivaltakoneisto, ei se suinkaan merkitse, että väkivalta yhteiskunallinen väkivalta olisi suljettu armeijan sisälle. Autoritäärisyyden vastustajat eli anarkistit ovat myös väkivaltaisia. Anarkistit ovat Suomessakin tehneet tihutöitänsä ja luultavasti tälläkin hetkellä suunnittelevat uusia.

----------------------
Kauhanen:
"Hälytyskellojen tulisi soida ajoissa maltillisessa oikeiston ja sivistysporvareiden joukossa. Kansallismielisten sumuverho manipuloi oikeistoa sulkemaan silmänsä äärioikeiston tuhoavilta opeilta. Oikeiston tulisi marginalisoida ajoissa pois äärioikeistolaiset virtaukset."

Suomessa äärioikeistoa, joksi luokitellaan yltiönationalistiset liikkeet ja puolueet edustaa lähinnä Ruotsista johdettu Pohjoismainen Vastarintaliike rotuoppeineen. Eduskuntapuolueistamme äärioikeistolaisin on freudentalistipuolue RKP, joka tasa-arvosta piittaamatta yrittää alistaa valtaväestöä palvelijakseen. RKP:n aatemaailmaan kuuluu ruotsalaisen imperialismin edistäminen ja ruotsalaisuuden rinnalla pienen suomalaisuuden kyykyttäminen. Tätä kyykytystä tapahtuu sekä Ruotsissa että täällä.
Ruotsi on saanut Euroopan Neuvostolta useampia huomautuksia suomenkielisten äidinkielen opetuksen laiminlyönnistä, vaikka suomi on Ruotsin virallinen vähemmistökieli. Ruotsi on tosiasiassa monikulttuurisuuden vastainen maa, joka kasvattaa orjaluokkaa muukalaisistaan.
--------------------------------

"Kansallismielisten sumuverho manipuloi oikeistoa sulkemaan silmänsä äärioikeiston tuhoavilta opeilta."

Yltiönationalistiset freudentalistit on onnistunut manipuloimaan osaa kokoomuksesta, valtaosan demareista, osan vihreistä ja pääosan vasemmistoliiton johdosta. Toimiessaan hallituksessa vuosikymmeniä se on onnistunut keinottelemaan nationalististen tavoitteittensa saavuttamiseksi. Koska freudentalistit ovat perinteisesti hallinneet talouselämää, yliopistoja, mediaa ja saaneet valtiovallankin tuota hallintaa tukemaan, niin yltiönationalismin olemassaolo on jäänyt sokeilta huomaamatta.

Freudentalistit eivät perinteisinä rasisteina halua tinkiä erityiseduistaan suomenkielisten tai maahanmuuttajien hyväksi, vaan nuo perusrasistit pyrkivät käyttämään jopa maahanmuuttajia suomalaisuuden nujertamiseen. Suomeen ei saisi ottaa lisää kansallisuuksia yhtään ennen kuin nuo perusrasistit saadaan normalisoitua ja se voi olla toivoton tehtävä.

Toimituksen poiminnat